Tortilla z pieczarkami i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 5 min

Szybka wersja tortilli - ciepła kolacja w kilka chwil.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 płaty tortilli
    200 g pieczarek
    0,5 puszki kukurydzy
    3 parówki
    1 szalotka
    2 duże liście sałaty
    4 kawałki pomidora
    2 łyżki oleju
    sól
    ognista mieszanka przypraw
    2 łyżeczki jogurtu
    2 łyżeczki keczupu
    2 łyżeczki sosu czosnkowego

Tortilla z pieczarkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy, solimy i podsmażamy na oleju. Gdy ładnie się zasmażą dodajemy pokrojone w plasterki parówki.
  • 2. W czasie smażenia z jogurtu, keczupu i sosu czosnkowego mieszamy jeden sos. Tortille przygotowujemy według wskazówek z opakowania.
  • 3. Gdy pieczarki z parówkami będą już ładnie przyrumienione dorzucamy odsączoną kukurydzę i doprawiamy ognistą mieszanką - mieszamy.
  • 4. Ciepłe płaty tortilli pokrywamy smażonym nadzieniem, posypujemy cienko pokrojoną szalotką oraz pomidorem pokrojonym w kostkę, układamy liść sałaty i zawijamy.
    Podajemy polane przygotowanym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy