Tortilla na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Właśnie zaczął się czas na pyszne świeże warzywa-wykorzystajmy to.

  • 30 min

Składniki:

  • kapusta pekińska
    czerwona cebula
    papryka ( jakikolwiek kolor)
    ogórek świeży
    kukurydza w puszce
    pomidor
    3 ząbki czosnku
    1 podwójna pierś z kurczaka
    6-8 placków tortilli
    jogurt naturalny
    ketchup
    przyprawa do gyrosa z chilli
    sól
    pieprz

Tortilla na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, kroimy i mieszamy w misce (bez czosnku), odkładamy na bok.
  • 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na patelni. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa.
  • 3. Czosnek kroimy w drobna kostkę lub przeciskamy przez praskę. Mieszamy z jogurtem naturalnym i solą oraz pieprzem.
  • 4. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni. Przekładamy na talerz i smarujemy sosem czosnkowym, ketchupem. Nakładamy podsmażonego kurczaka oraz wymieszane warzywa. Zawijamy.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy