Tortilla sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek mieszamy ze skórką cytrynową, doprawiamy solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym).
2.Tortille lekko ogrzewamy na suchej patelni z każdej strony (nie za długo, bo zrobią się twarde i łamliwe).
3.Każdą przestudzoną tortillę smarujemy ok. 5 mm warstwą serka, na którym układamy cząstki łososia. Całość dokładnie zawijamy w rulonik i wstawiamy na noc do lodówki (jeśli nie mamy tyle czasu proponuję plan awaryjny - ok. 45 minut w zamrażalniku (oczywiście wszystko zależy od naszego sprzętu i ustawień lodówki, dlatego warto sprawdzać czy nasze danie nie zamarzło:)
4.Po odpowiednim schłodzeniu kroimy na równe kawałki (grubość wg uznania, mi z 4 placków wychodzi ok. 16-20 roladek). Suche końcówki odcinamy. Następnie kolorowo dekorujemy (możliwości jest naprawdę wiele). Smacznego!
Komentarze