Tortille po meksykańsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię kulinarne nowości, a podczas gotowania wspaniale wypoczywam.

Składniki:

  • ● op. gotowych tortilli
    ● duży filet z kurczaka
    ● 25 dag miękkiego żółtego sera
    ● przyprawa do kurczaka
    ● sól, pieprz
    ● 3 łyżki keczupu
    ● 2 łyżki majonezu
    ● olej do smażenia
    ● kapusta pekińska
    ● 2-3 pomidory
    ● długi ogórek
    ● średnia cebula
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● oliwa z oliwek

Tortille po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Oprószamy
    przyprawą do kurczaka, solą,
    pieprzem i smażymy na patelni
    na rozgrzanym oleju.
  • 2. Robimy sałatkę: kapustę
    myjemy, osączamy i szatkujemy.
    Pomidory i ogórka kroimy
    w kostkę, a cebulę w piórka.
    Kukurydzę i fasolę osączamy.
    Warzywa doprawiamy odrobiną
    soli i pieprzu, skrapiamy
    oliwą i mieszamy.
  • 3. Na połowie każdego placka
    układamy kurczaka i posypujemy
    startym żółtym serem. Placki składamy na pół i owijamy
    folią aluminiową. Zapiekamy
    ok. 15 minut w temp.
    180 °C. Folię usuwamy, a placki
    obficie napełniamy sałatką.
    Wierzch smarujemy
    majonezem wymieszanym
    z keczupem.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy