Tortowa pychotka truskawkowa

4.5 (198 ocen)

  • 3 godz.

Pyszny torcik truskawkowy:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    2 jajka
    0,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa truskawkowa:
    1 kg truskawek
    0,75 l śmietany 30%
    5 łyżek cukru
    2 łyżki żelatyny

    Dodatkowo:
    0,5kg truskawek
    2 opakowani pustych rurek
    2 galaretki czerwone
    czerwona wstążka 1,5m
    dekoracja cukrowa

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tortowa pychotka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić dodać cukier dalej ubijać na sztywno na końcu połączyć z żółtkami . Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na tortownicę o średnicy 24 cm, piec około 20 minut w piekarniku na 150 stopni. Zimny wyjąć z tortownicy.
  • 2. Masa truskawkowa:
    0,75l śmietany ubijamy na sztywno.
    1 kg truskawek,cukier zmiksować blenderem dodać przestudzoną żelatynę rozrobioną w 3 łyżkach wrzątku, a na sam koniec połączyć z ubitą śmietaną.
  • 3. 2 galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklanki wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia.
  • torcik truskawkowy 4. Na biszkopt wykładamy masę truskawkową, obkładamy dookoła rurkami, wiążemy kokardkę, na wierzchu układamy 0,5kg truskawek i wylewamy tężejącą galaretkę. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

4.4 (231 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka tortowa

To może cię zainteresować