Zapiekany torcik z drożdzowych naleśników z cynamonowymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nalesniki z jabłkami lekko zasmazanymi na masle inaczej..... w postaci torcika zapiekanego w piekarniku!Pysznie i pożywnie:) Polecam:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    200 g maki pszennej,
    50 g cukru,
    1 jajko,
    1 1\2 szklanki mleka,
    200 g margaryny ,
    25 g drozdzy świezych,

    Nadzenie:
    5 jabłek,
    2-3 łyzki cukru,
    cynamon,
    oraz tłuszcz po podsmazania jabłek najlepiej masło.
    ------
    oraz tłuszcz po wysmarowania naczynia,
    cukier puder

Zapiekany torcik z drożdzowych naleśników z cynamonowymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. CIASTO:
    Drozdze wymieszac z mlekiem , nastepnie dodać jajka, mleko, cukier oraz roztopiona margaryne i ponownie całosc wymieszac, najlepiej uzyc miksera.Ciasto odstawiac do wyrosnięcia w ciepłe miejsce.
    2
    Porcje nalesnikowe smazyc na rozgrzanej patelni z obu stron.

    3.
    Jabłka umyc , pokroic w plasterki i obsmazyc na masle z obu stron.
    4.
    W naczyniu do zapiekania układac nalesniki na przemian z jabłkami.
    Zapiekac w wrozgrzanym piekarniku przez około 10-15 minut w temp. 170-180 st.
    Posypac cukrem pudrem, smacznego:):)

Porady

składniki :na jeden torcik składajacy sie z 6 placków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy