Torcik owocowa rapsodia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy sztywną pianę. Dodajemy po
jednym żółtku ciągle miksując. Dosypujemy po troszku cukier,
miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy po łyżce do
masy jajecznej, mieszamy łyżką. Wylewamy do formy. Pieczemy ok 15-20
minut do suchego patyczka. Studzimy, przekrawamy na pół.
*Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, sok z cytryny i
mascarpone, mieszamy.
*Brzoskwinię osączamy z zalewy, kroimy w kostkę.
*Połowę ubitej kremówki z mascarpone mieszamy z pokrojonymi
brzoskwiniami.Wykładamy na dolny biszkopt, przykrywamy drugim plackiem.
Pozostałą ubitą kremówką smarujemy boki i wierzch torcika. Na górze
wokół serca robimy kleksiki.
* Boki dekorujemy wiórkami ciemnej i jasnej czekolady. Na górę układamy
świeże owoce.
Komentarze