Torcik malinowy na 40 urodziny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier miksując dalej i na koniec żółtka. Resztę mieszamy drewnianą łyżką dodajemy przesianą przez sito mąkę i budynie oraz proszek. Na koniec wlewany ocet. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C ok.35 min
2.Przecinamy biszkopt na 3 części. Ubijamy kremówkę na sztywno z cukrem pudrem i na koniec dodajemy letnią rozpuszczoną żelatynę.
3.Bierzemy 1 biszkopt przekładamy 1/3 kremu przykrywamy 2 biszkoptem i znów 1/3 kremu i po całości tortu układamy maliny jak najwięcej przyciskamy 3 biszkoptem i górę dekorujemy. Ja najpierw całość wysmarowałam resztą kremu, brzegi wyłożyłam świeżymi malinami. Dekoracje czekoladowe na malinach i napis robione własnoręcznie. Róże z masy cukrowej kupione w sklepie.
Porady
Smak tortu według uznania. Można do biszkopta zamiast 1 budyniu dodać 1 łyżkę kakao i zamiast malin dać wiśnie również przepyszny tort.
Komentarze