Sernik na zimno z mascarpone

0 (0 ocen)

Aksamitny,delikatny w smaku torcik serowy idealny na kazda okazje.

Składniki:

  • Spod ciasteczkowy:
    150 gr herbatnikow
    80 gr masla
    Masa:
    300 gr ricotty
    300 gr mascarpone
    250 ml smietany do ubicia
    sok z 2 pomaranczy
    14 gr zelatyny
    Na wierzch ciasta:
    3/4 szklanki soku z pomaranczy
    2 plaskie lyzki maki ziemniaczanej
    4 lyzki cukru


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spod ciasteczkowy:
    Herbatniki zmiksowac i polaczyc z rozpuszczonym maslem,wymieszac i wylozyc nimi dno tortownicy(26 cm) wylozonej papierem do pieczenia i odstawic do lodowki na okolo pol godziny.
    Masa serowa:
    Zelatyne rozpuscic w podgrzanym soku z pomaranczy,smietane ubic z cukrem pudrem,dodac do niej kolejno mascarpone i ricotte a na koncu rozpuszczona zelatyne.Tak otrzymana mase wylozyc na spod ciasteczkowy.
    Wierzch ciasta:
    Make ziemniaczana rozpuszczamy w soku pomaranczowym,dodajemy cukier i gotujemy na malym ogniu do momentu az zgestnieje.Odstawiamy do schlodzenia po czym wykladamy na wierzch ciata.Chlodzimy w lodowce przez okolo 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować