Zarobić ciasto i podzielić na 2 części, jedną część wyłożyć na blaszkę i piec 15 minut, drugą też wyłożyć na blaszkę ułożyć dżem morelowy na to masę serową i piec 1 godzinę .
Masa serowa
Utrzeć ser, żółtka i cukier na końcu dodać mąkę i pianę, wymieszać. Wyłożyć ser na ciasto z dżemem brzoskwiniowym .
Krem
Ugotować budyń po ostudzeniu zmiksować z 1 kostką masła, krem wyłożyć na ser, przykryć upieczonym ciastem. Na wierzch polewa.
Polewa
W wodzie rozpuścić żelatynę, cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia wszystkich składników. NIE DOPUŚCIĆ DO ZAGOTOWANIA, po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać po 1 łyżce śmietany, wymieszać i wylać na placek.
Komentarze