Torcik Serowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Połączenie ciasta czekoladowego z sernikiem wprost rozpływa się rozpływa się w ustach.Idealny na przyjęcia, święta i od święta! ;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto Czekoladowe:
    0,5 kg maki
    2 łyżki kakao
    0,20 dag cukru
    2 żółtka
    1 margaryna palma
    3 łyżki śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa Serowa:
    2 kg sera (trzykrotnie mielonego) ja użyłam wiejskiego
    1 szklanka cukru kryształu
    10 jaj
    2 budynie śmietankowe
    szczypta proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    kilka kropli aromatu pomarańczowego
    1 opakowanie skórki pomarańczowej

    Piana:
    10 białek + 2 białka z ciasta
    1 szklanka cukru kryształu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Torcik serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zarobić ciasto.Podzielić na 2 części jedną część schładzamy a drugą wałkujemy i kładziemy na blaszkę.
    Ser mielimy łączymy ze wszystkimi składnikami. Na końcu ubijamy pianę z białek i łączymy z sernikiem. Wylewamy na spód czekoladowy, i ścieramy na tarce resztę ciasta czekoladowego. Piec w temp. 160 stopni przez 1 i 1/5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować