Torcik serowy z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

szybki i pyszny sernik na zimno

Składniki:

  • Biszkopt jasny:
    6 jajek
    1 szkl cukru kryształu
    1 szkl mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Biszkopt ciemny:
    3 jaja
    3 łyżki cukru
    2 łyżki mąki
    1 łyżka kakao
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    50 – 60 dkg twarogu
    25 dkg masła
    20 dkg cukru pudru
    1 żółtko
    1 łyżka kakao
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki soku z cytryny

    2 – 3 galaretki truskawkowe
    truskawki (mogą być mrożone) ok pół kilograma
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik serowy z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt jasny:
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i później po jednym żółtku nadal ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec 170-180 stopni 30-35 min.

    Biszkopt ciemny:
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i później po jednym żółtku nadal ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i delikatnie wymieszać. Piec 170-180 stopni 15 – 20 min.

    Masa:
    Ser zmielić trzy razy. Utrzeć masło. Dodawać stopniowo cukier i żółtko. Dodawać ser. Utrzeć na jednolitą masę. Można dodać 2 łyżeczki soku z cytryny. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.

    Wykonanie:
    Ułożyć biszkopt jasny, na nim połowa masy. Później biszkopt ciemny i druga połowa masy. Na masie poukładać truskawki mogą być mrożone i zalać tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować