Torcik serowy z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt jasny:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i później po jednym żółtku nadal ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec 170-180 stopni 30-35 min.
Biszkopt ciemny:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i później po jednym żółtku nadal ubijając. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i delikatnie wymieszać. Piec 170-180 stopni 15 – 20 min.
Masa:
Ser zmielić trzy razy. Utrzeć masło. Dodawać stopniowo cukier i żółtko. Dodawać ser. Utrzeć na jednolitą masę. Można dodać 2 łyżeczki soku z cytryny. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.
Wykonanie:
Ułożyć biszkopt jasny, na nim połowa masy. Później biszkopt ciemny i druga połowa masy. Na masie poukładać truskawki mogą być mrożone i zalać tężejącą galaretką.
Komentarze