Torcik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt z 4 jaj
4 jaja
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić pianę z 4 białek, dodawać po łyżce cukru i żółtka. Na końcu delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem.
Piec ok 20-25 min 175 stopni.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej, przegotowanej wody. Odstawić na ok 20 min. Następnie żelatynę przełożyć do garnka, dodać 2 szkl gorącej wody, wymieszać i wystudzić.
Serek o smaku waniliowym włożyć do naczynia, dodać cukier puder i zmiksować. Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Włożyć na kilka min do lodówki. Po kilku minutach – już tężeje przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Na masę poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką.
Porady
Przepis znalazłam na opakowaniu serka. Super szybki torcik.
Komentarze