Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Na te pyszne owoce warto było czekać cały rok. Uwielbiam truskawki

  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto: biszkoptów (lub ciasteczek maślanych): 150 gramów
    - margaryny: 100 gramów
    - Krem: serka śmietankowego: 450 gramów
    - śmietanki kremówki 30%: 400 mililitrów
    - cukru pudru (do kremu): 2 łyżki
    - świeżych truskawek: 200 gramów
    - płatków migdałowych: 30 gramów
    - żelatyny spożywczej: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę stopić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem i odstawić do lodówki na 30 minut.
  • 2. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
  • 3. Krem: Żelatynę rozpuścić w 120 ml gorącej wody , ostudzić. Ostudzoną żelatynę połączyć z serkiem śmietankowym. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszysty krem i delikatnie wymieszać z serkiem.
  • Torcik z truskawkami i prażonymi migdałami 4. Na ciasto położyć krem i truskawki pokrojone w plasterki. Wierz torcika posypać prażonymi migdałami. Wstawić do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować