Torcik z kremem śmietankowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny i szybki torcik

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopty: 6 jajek

    1 szklanka cukru

    1 szklanka mąki

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    3 barwniki w proszku

    Krem: 2 opakowania kremu śmietankowego

    mleko do kremu wg przepisu na opakowaniu

    Dekoracja: Różyczki i kwiatuszki do dekoracji

    pisak cukrowy

Torcik z kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik z kremem śmietankowym 1. Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i wymieszać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na trzy części i do każdej wsypać po odrobinie barwnika w proszku i dokładnie wymieszać. Piec każdy po ok.10-15 min w 160 C w tortownicy średnicy 24cm. Po upieczeniu pozostawić aby wystygły. Krem utrzeć z mlekiem tak jak podano na opakowaniu, wstawić na chwilę do lodówki i przełożyć krążki biszkoptowe
  • Torcik z kremem śmietankowym 2. Po udekorowaniu kremem tort wstawić do lodówki. przed samym podaniem przyozdobić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy