Torcik z porzeczkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealny letni deser, który szybko znika z talerzy.

Składniki:

  • ● 600 ml śmietanki 30-proc.
    ● 50 ml mleka
    ● 20 dag masy krówkowej
    ● 20 dag czerwonych porzeczek
    ● 5 dag białej czekolady
    ● 2 łyżeczki żelatyny
    ● galaretka porzeczkowa
    ● spód biszkoptowy
    ● 2 op. herbatników maślanych w czekoladzie

Torcik z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę mieszamy z ciepłym mlekiem. Odstawiamy do napęcznienia. Galaretkę rozpuszczamy w 1/3 ilości wrzątku podanej w przepisie na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do połowy dodajemy masę krówkową i żelatynę. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód biszkoptowy. Rozsmarowujemy. Układamy herbatniki. Przykrywamy resztą śmietany wymieszanej z galaretką.
  • 3. Wierzch torcika dekorujemy porzeczkami oraz startą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Torcik dyniowy z kiwi