Tosty z bułki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tosty z bułki proponuje przygotować na śniadanie.Robi się je bardzo szybko,serwujemy najlepiej z dżemem.

  • 60 min

Składniki:

  • bułka paryska
    mleko
    cukier
    cukier waniliowy
    cynamon
    olej rzepakowy do smażenia

Tosty z bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę paryską kroimy w nieduże kawałki, zostawiamy aby podeschła( najlepiej w ciepłym miejscu) gdy jest sucha możemy przygotować tosty.
    Do miseczki wlewamy mleko i moczymy bułkę(krótką). Patelnie stawiamy na gaz, wlewamy trochę oleju i na rozgrzanym smażymy namoczoną w mleku bułkę na złoty kolor. Przekładamy na talerz.
    Na drugi talerz wsypujemy cukier, cukier waniliowy(najlepiej domowy) mieszamy razem aby składniki się połączyły.
    Ciepłe tosty posypać przygotowaną posypką.
    Podawać z dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy