Tosty z pesto

0 (0 ocen)

Szybkie i pyszne śniadanie

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
    0,5 słoiczka czerwonego Pesto
    6 kawałków suszonych pomidorów z oleju
    6 plastrów sera żółtego
    Zioła prowansalskie
    Natka pietruszki
    Kiełki
    Pomidorki koktajlowe

Tosty z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kromki chleba posmarować czerwonym Pesto, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.

    Pomidory suszone pokroić na kawałki. Plastry sera ułożyć na tostach, posypać pokrojonymi pomidorami i ziołami. Wstawić do piekarnika na 10 minut na 180 stopni

    Natkę pietruszki opłukać, posiekać. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na pół. Gorące tosty ułożyć na talerzach, posypać natką pietruszki i kiełkami, na talerzyku ułożyć pomidorki koktajlowe i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy