Tosty z wędzonym łososiem

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chrupiące tosty z delikatną mozzarellą , jajkiem oraz wędzonym łososiem.Smakują wybornie oprószone świeżo mielonym pieprzem z dodatkiem odrobiny majonezu i szczypiorku.Idealnie sprawdzą się na syte śniadanie , wyjątkowe śniadanie we dwoje.

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    200g. wędzonego łososia
    2 jajka
    1 duża kulka mozzarelli
    2 łyżeczki majonezu
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    masło śmietankowe
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Tosty

Tosty z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo , studzimy , obieramy , kroimy w plastry.
    Mozzarellę odlewamy z zalewy także kroimy w plastry.
    Łososia rwiemy na mniejsze kawałki.
  • 2. Kromki chleba opiekamy w tosterze , piekarniku lub smażymy na suchej patelni.
    Smarujemy masłem.
  • 3. Na 2 kromki układamy plastry mozzarelli , jajka oraz łososia.
    Nakładamy łyżeczkę majonezu , posypujemy szczypiorkiem oraz oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
    Przykrywamy tosty pozostałymi kromkami chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować