Tosty francuskie z serkiem i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Z chleba tostowego obcinamy wszystkie skórki. Wałkujemy je wałkiem, aby były płaskie. Następnie smarujemy je serkiem posypujemy odrobiną cukru i układamy borówki.
2.Zawijamy w roladki troszkę je ściskając, aby nam się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca.
Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku.
3.Od razu smażymy je na oleju na złoty kolor z każdej strony. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy gorące posypane cukrem pudrem.
Życzę smacznego.
Porady
Do tych tostów można dodać inne owoce. Idealnie sprawdzą się też pokrojone truskawki, jagody, maliny...
Komentarze