Tosty na gorąco z oscypkiem

4.5 (156 ocen)

  • 10 min

Tosty z tego przepisu są przepyszne

  • 10 min

Składniki:

  • 4 kromki chleba (najlepszy będzie tostowy)
    1 jajko
    masło
    oscypek
    pomidor
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty

Tosty na gorąco z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy w głębokim talerzu, solimy.
  • 2. kromki smarujemy z jednej strony masłem. Na dwóch z nich układamy plasterek oscypka, pomidor i znowu oscypek. Na patelni rozgrzewamy olej.
  • 3. Nie obłożone kromki maczamy stroną nieposmarowaną masłem w jajku. Przykrywamy kromki obłożone i spód gotowej "kanapki" także maczamy w jajku. Tosty układamy na rozgrzanej patelni. Wierzch tostów polewamy pozostałym jajkiem i lekko szpatułką dociskamy tosty do patelni. Gdy się dobrze przyrumienią, odwracamy tosty na drugą stronę. Podajemy jeszcze ciepłe. Można polać je ketchupem.

Porady

Zamiast oscypka można dodać inny ser np mozzarella.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować