trocik ferrero rocher

5 (171 ocen)

Przepis z bloga "Lubię gotować" kiedy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je szybko upiekę

Składniki:

  • 5 jajek
    6 łyżek cukru
    20 dkg mielonych orzechów laskowych
    2 łyżki kakao
    2 łyżki mąki pszennej
    2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia



    Masa

    1 kostka masla
    2 czekolady gorzkie
    5 kopiastch łyżek nutelli
    4 wafelki orzechowe „Góralki”- koniecznie orzechowe

Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Torty Tort czekoladowy Desery

Trocik ferrero rocher - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto po upieczeniu 1. ciasto:
    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostale skladniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica 22cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 30-35 minut- do suchego patyczka.
  • 2. Masa:
    Czekolade rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z maslem i nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki.
  • ciasto w przekroju 3. Połowę masy wykladamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem.
  • przed podaniem 4. resztę masy wykladamy na grę. Można całość udekorować pralinami frrero rocher.

Porady

ja swoje ciasto dodatkow nasączyłam alkoholem ale nie jest to konieczne bo ciasto jest wilgotne. Najlepiej podawać z 15 min po wyjęciu z lodówki alby krem nie byl taki twardy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort FERRERO- rocher

To może cię zainteresować