Tradycyjna mizeria ogórkowa

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

sezon na ogórki w pełni więc nie mogło zabraknąć u mnie mizerii - to tak jak nie zjeść truskawki w sezonie truskawkowym :)

  • 10 min

Składniki:

  • 5 zielonych ogórków
    koperek kilka gałązek
    1 cebula lub szczypiorek
    sól i pieprz do smaku.
    śmietana 18% kubełek 330g
    2-3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Mizeria Dip

Tradycyjna mizeria ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki 1. Ogórki myjemy i obieramy z zielonej skórki. Tniemy na cienkie plasterki.
  • koperek 2. Koperek myjemy i drobno siekamy.
  • ogórki 3. Do miski wkładamy ogórki i koperek.
  • cebula 4. cebulę drobno siekamy.
  • slładniki 5. wszystkie skłądniki mieszamy i doprawiamy do smaku
  • Gęsta śmietana 18% 6. Gęsta śmietana 18%
  • mizeria 7. dodajemy śmietanę, mleko i ewentualnie jeszcze lekko doprawiamy.
  • mizeria 8. gotowe.

Porady

Mizerię podajemy z ziemniakami i jajkiem, lub w miseczce jako samodzielne danie do podjadania z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Śmietana Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować