Tradycyjna pasta z wędzonej makreli

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Taką pastę robię najczęściej.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mała makrela wędzona
    2-3 jajka
    szczypiorek
    sól
    pieprz
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Tradycyjna pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy dokładnie z ości i przekładamy do miski. Do makreli dodajemy pokrojone jajka. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do miski z rybą i jajkami. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę kładziemy na pieczywo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować