tradycyjna polewa kakaowa

4.39 (165 ocen)

do ciast,ciasteczek i lodów!

Składniki:

  • 10 dkg margaryny
    3 łyżki ciemnego kakao
    3 łyżki cukru kryształu
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.39 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki Polewa

Tradycyjna polewa kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tradycyjna polewa do ciast , ciasteczek i lodów .Do niewielkiego garnka przekładamy pokrojoną w kawałki margarynę , delikatnie podgrzewamy , dokładamy cukier i ciemne kakao . Mieszamy cały czas podgrzewając aż do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji, na koniec wlewamy wodę i ponownie mieszamy,zdejmujemy z ognia. . Polewa idealnie pasuje do ciast ciasteczek i lodów!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować