Tradycyjne kotlety mielone

5 (152 ocen)

Tradycyjne mielone chyba lubi każdy z nas, najlepiej smakują podane z ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki lub łopatki

    1 cebula

    1 kajzerka

    1 łyżeczka musztardy

    mleko

    sól,pieprz

    1 jajko

    bułka tarta do obtoczenia kotletów

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Tradycyjne kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować