Tradycyjne kotlety mielone

5 (182 ocen)

  • 30 min

Pyszne, tradycyjne kotlety mielone bez dodatków i udziwnień. Jak u babci.

  • 30 min

Składniki:

  • -75 dag łopatki wieprzowej
    -1 cebula
    -2 jaja
    -2 łyżki bułki tartej+do obtoczenia
    -1 łyżka przyprawy uniwersalnej
    -pieprz
    -olej do smazenia
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Tradycyjne kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso mielimy.
  • 2 2. Dodajemy jaja, posiekaną drobno cebulkę, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko dokładnie zagniatamy.
  • 3 3. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
  • 4 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano (po około 5 minut z każdej strony). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ziemniaki z wody i buraczki).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso mielone Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować