Trifle- angielski deser

4.48 (191 ocen)

Trifle to tradycyjny angielski deser podawany w dużej przezroczystej misie lub małych szerokich pucharkach. Zwykle robi się go z biszkoptem, jednak ja go pominęłam. Popularny również w Irlandii.

Składniki:

  • galaretka truskawkowa
    szkl owoców: jagody+maliny
    1 budyń waniliowy z cukrem
    0,5l mleka
    szkl śmietany kremówki
    łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Bita śmietana

Trifle- angielski deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Przelać do szerokich szklanek/pucharków, wrzucić owoce i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Na zastygniętą galaretkę wykładamy budyń, na to bitą śmietanę. Całość przystrajamy owocami i listkami mięty. Można posypać startą czekoladą.

Porady

Do deseru można użyć innych owoców, np. truskawki i banany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Budyń Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować