Truskawkowa łąka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na sztywno,dodaj cukier,żółtka i jeszcze chwilę ubijaj,dodaj mąkę wymieszaną z makiem i proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszaj.
Ciasto wylej na natłuszczoną formę do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.Przestudź.
2.Galaretki truskawkowe rozpuść w 1 szklance wrzącej wody.
Przestudź.
Ser waniliowy połącz z serkiem mascarpone,dodaj tężejącą galaretkę i wymieszaj mikserem na najniższych obrotach.Odstaw do lekkiego stężenia.
Truskawki pokrój na ćwiartki.
3.Krem do karpatki przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Galaretki agrestowe rozpuść w 2 szklankach wrzącej wody.
Odstaw do lekkiego stężenia.
Ułożenie warstw ciasta:biszkopt z makiem-pianka truskawkowa-truskawki-krem do karpatki-galaretka agrestowa.
Całość schłodzić.
Komentarze