Truskawkowa słodycz

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Po prostu pyszne...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt: na dużą blaszkę
    6 jaj
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    1i1/4 szklanki cukru
    1 i 1/3 szklanki mąki
    1 cukier wanilinowy

    Śmietana kremówka 0,5 l
    Galaretka truskawkowa 1 szt
    1 łyżka cukru pudru

Truskawkowa słodycz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja umyć, wyparzyć wrzątkiem, wybić do miski. Do jajek dodać cukier i cukier wanilinowy- dokładnie utrzeć. Dodać resztę składników delikatnie mieszając łyżką. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
  • Truskawkowa słodycz 2. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklance wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać galaretkę i 1 łyżkę cukru pudru. Wymieszać.
    Przestudzony biszkopt przeciąć na pół i wyciąć krążki, przełożyć bitą śmietaną,udekorować i schłodzić.

Porady

Można użyć kupnego,gotowego biszkopta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy