Truskawkowe naleśniczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne naleśniczki kolorowe, uwielbiane przez dzieci.

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - jajka: 4 sztuki
    - śmietana: 200 mililitrów
    - woda mineralna gazowana: 0.25 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - mąka: 10 łyżek
    - kisiel truskawkowy: 1 opakowanie
    - BARWNIK CZERWONY: 1 łyżka
    - mus z truskawek: 4 łyżki
    - olej: 0.33 szklanki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    NADZIENIE:
    - ser biały 3 krotnie zmielony: 0.5 kilograma
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - budyń śmietankowy: 1 opakowanie
    - żółtka: 2 sztuki
    - margaryna: 50 gramów
    - śmietana: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Truskawkowe naleśniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą za pomocą miksera, aż powstanie jednolita masa. Gdy ciasto będzie za gęste dodajemy wody, gdy będzie za rzadkie dodajemy troszkę mąki. Ciasto odkładamy na ok 15 min.
  • 2. Margarynę utrzeć z żółtkami oraz cukrem. Następnie dodawać po łyżce
    sera. Na koniec dodać śmietanę, budyń oraz cynamon i dokładnie
    wymieszać.
  • 3. Na patelni smażyć naleśniki. Gotowe zawinąć z serem i pokroić na
    mniejsze kawałki. Podawać z tartą czekoladą oraz truskawkami.
    Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować