Truskawkowe sushi to niezwykle oryginalna forma podania naleśników z serem z dodatkiem truskawek. Bardzo fajny pomysł na przekonanie do jedzenia każdego niejadka.
Truskawkowe sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Wszystkie wymienione składniki wymieszać za pomocą miksera do płynnej naleśnikowej konsystencji. Smażyć na rozgrzanej patelni.
2.Farsz:
Serek wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, jogurtem naturalnym, żółtkiem i cynamonem.
3.Truskawki pokroić w drobną kostkę.
4.Całą powierzchnię każdego naleśnika posmarować farszem a następnie ułożyć truskawki. Zwinąć w rulon i odciąć nierówne końce.
Pozostałą część naleśnika pokroić w około 5cm kawałki.
5.Naleśniki podawać ułożone pionowo na talerzu i posypane startą czekoladą.
Komentarze