Truskawkowo-pomarańczowy deser na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smacznego :)

  • 30 min

Składniki:

  • galaretka pomarańczowa
    500 g świeżych truskawek
    200ml mleka
    bita śmietana śnieżka
    3 łyżki cukru
    5 łyżeczek żelatyny
    pół szklanki gorącej wody
    pół litra wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowo-pomarańczowy deser na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser 1. Galaretkę rozpuszczamy w 500ml wrzątku dokładnie mieszając. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do zastygnięcia.
  • 2. Truskawki myjemy, szypułkujemy i wkładamy do pojemnika a następnie zasypujemy cukrem i dokładnie miksujemy blenderem.
  • 3. W połowie szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i dolewamy do truskawek, dokładnie mieszamy. Wylewamy przygotowane truskawki na zastygniętą galaretkę w pucharkach i ponownie odstawiamy do zastygnięcia.
  • 4. Ubijamy bitą śmietanę zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 200ml mleka i kładziemy porcję na każdym deserku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować