Truskawki nadziane bitą smietaną i posypane czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
2.Truskawki myjemy z szypułkami,
3.odcinamy "czapeczkę"
4.z 8 truskawek wydrążamy środek,pozostałe truskawki przecinamy na połowę (wzdłuż)
5.czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach, część dodajemy do bitej śmietany, delikatnie mieszamy
6.na talerzu kładziemy przepołowione truskawki nabijamy na wykałaczki i truskawki na nie.
Napełniamy dobrze schłodzoną ubitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekolady.
Na środek daję kleksa ze śmietany, gdy zjemy "nadziane" truskawki, te przepołowione maczamy w śmietanie i również ze smakiem zjemy.
Komentarze