Truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Klasyka w pełnym wydaniu:)

Składniki:


  • ok. 250 g dużych truskawek
    2 czekolady deserowe (2 x 100 g)
    50 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady deserowe połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Truskawki umyć, osuszyć najlepiej ręcznikiem papierowym, szypułek nie odrywać.
    Truskawki zanurzać w rozpuszczonej czekoladzie i kłaść na kratce kuchennej, aż czekolada zastygnie (by było szybciej można włożyć truskawki do lodówki).
  • 2. Białą czekoladę także rozpuścić w kąpieli wodnej, przełożyć do rękawa cukierniczego, najlepiej foliowego, odciąć końcówkę i na zastygłej deserowej czekoladzie zrobić białe, delikatne wzorki. Wstawić ponownie do lodówki. Najlepiej podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować