Truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Truskawki w tej postaci zyskują !!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada ((deserowa )): 10 dekagramów
    - czekolada ((biała)): 5 dekagramów
    - truskawki świeże: 25 dekagramów
    - śmietana ((kremówka)): 4 łyżki

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki oczyścić. Czekoladę białą rozpuścić w wodnej kąpieli, dodając do niej kremówkę. Zamaczać każdą truskawkę w gorącej czekoladzie. Żeby tylko zyskały delikatną polewę.Wkładamy do lodówki. Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej. Polewamy każdą truskawkę czekoladą. Do lodówki na 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy