Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Na Walentynki

  • 15 min

Składniki:

  • Truskawki
    100g czekolady kawowej z kardamonem
    1łyżka masła
    50 ml śmietana kremówka 36%

Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawki z czekolada 1. W kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę, dodać śmietankę, dobrze wymieszać rózgą.
    W rozpuszczonej czekoladzie maczać truskawki. Nabić na wykałaczki i jabłko. Odstawić do zastygnięcia. Można również maczać truskawki w gorącej czekoladzie i popijać szampanem.
    Są również specjalne urządzenia tz. fontanny fondue do zanurzania w gorącej czekoladzie różnych owoców i wypieków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy