Trzywarstwowy sernik czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto to zrobiłam na imieniny córki Agusi. Doskonały dla dzieci i dorosłych. Nadaje się na każdą okazję - nawet w formie tortu.

  • 60 min

Składniki:

  • - 400 g twarogu ( może być zmielony )
    - 250 ml śmietany 36 %
    - 160 g markiz czekoladowych
    - 125 ml mleka
    - 100 g cukru
    - 100 g masła
    - 60 g białej czekolady
    - 60 g mlecznej czekolady
    - 60 g gorzkiej czekolady
    - 4 łyżeczki żelatyny
    - wiśnie kandyzowane lub żelki do ozdoby
    - wiórki czekolady do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Ciastka

Trzywarstwowy sernik czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Markizy pokruszyć. Roztopić 80 g masła i wymieszać z ciasteczkami. Tortownicę ( śr. 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę ciasteczkową. Odstawić do lodówki.
    Rozpuścić każda z osobna czekoladę w kąpieli wodnej. Resztę masła roztopić w białej czekoladzie. Przygotować żelatynę.
    Twaróg zmienić 2-krotnie lub kupić mielony i wymieszać z cukrem i mlekiem. Dodać żelatynę i wymieszać. Podzielić na 3 równe części. Każdą z nich wymieszać z inną ostudzoną czekoladą. Ubić śmietanę i podzielić na 3 części. Delikatnie wymieszać z każdą masą czekoladową. Wyjąć z lodówki spód i delikatnie rozsmarować po kolei trzy warstwy masy serowej ( zaczynając od tej z gorzkiej czekolady, następnie z mlecznej, na wierzch z białej czekolady ). Odstawić do lodówki najlepiej na noc.

Porady

Można udekorować wiórkami czekolady i kolorowymi żelkami lub w sezonie świeżymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować