2 pomidory
200 g sera białego półtłustego
1/3 cebuli
6-8 listków bazylii świeżej
Sól,pieprz do smaku
½ łyżeczki ostrej papryki mielonej
½ łyżeczki suszonej bazylii
Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidora pokroić na 4-5 grubych plastrów i oprószyć z każdej strony suszoną bazylią. Ułożyć na rozgrzanym grillu ( ja użyłam elektrycznego) i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć z grilla i zdjąć z skórę ( bardzo łatwo odchodzi od miąższu).
2.Rozgnieść widelcem i zostawić aż będzie zimne. W między czasie drobno poszatkować cebulę i bazylię. Dodać do pomidorów i wymieszać. Następnie dodać biały ser i wymieszać go z przygotowaną pastą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego
Komentarze