Twarogowe mini pączki

4.64 (200 ocen)

Ciasto nie potrzebuje wyrastania, robi się je bardzo szybko. Są puszyste i smaczne.

Składniki:

  • 500 g twarogu
    2 łyżki śmietany
    4 jajka
    220 g cukru
    cukier waniliowy
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    500 g mąki
    szczypta soli

    cukier puder do posypania
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.64 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Twarogowe mini pączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrami, dodać pokruszony twaróg i śmietanę. Zmiksować blenderem na gładką masę.
  • 2. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Zagnieść gładkie, ale lepkie ciasto. Jeżeli twaróg był zbyt suchy, można dodać odrobinę więcej śmietany.
  • 3. Zwilżyć dłonie wodą lub olejem i formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, od razu wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na zloty kolor. Zimne posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować