Tort FERRERO ROCHER

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Prawdziwy smak ferrero rocher w dużej wersji :) Dla prawdziwych łasuchów. ;)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1.Biszkopt;
    6 jajek (osobno żółtka i białka) 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oliwy olejek do aromatu


    2.Nadzienie ferrero rocher;
    200 g miękkiego masła
    200 g gorzkiej czekolady
    5 kopiastych łyżek kremu nutelli
    4 wafelki orzechowe bez czekolady typu "Góralki" , "Grześki"

    3. Polewa
    100 g czekolady mlecznej
    2 łyżki masła




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort ferrero rocher - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli po trochu dodając cukier. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz oliwę i aromat.Przelać do tortownicy o średnicy 32 cm wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut.

    Zostawić do wystygnięcia i podzielić biszkopt na 3 blaty.

    2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić
    Masło utrzeć na jasną masę i dodać nutellę, czekoladę i dokładnie zmiksować
    Wafle pokruszyć na małe kawałeczki i dodać do masy,wymieszać łyżką.


    Wykonanie;
    Masę podzielić na dwie części równe i jedną mniejsza na boki i wysmarować każdy blat na koniec w koło i na górę polewę czekoladową.
    Można ozdobić pokruszonymi suchymi waflami oraz pralinami "ferrero rocher"
    Pozostawić tort w lodówce na około godzinę.
    15 minut przed podaniem wyjąć z lodówki do zmięknięcia :)

    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować