2 puszki tuńczyka w sosie własnym
2 puszki ananasa w plastrach
puszka kukurydzy
ćwierć szklanki ryżu
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz do smaku
2 rzodkiewki
kilka listków pietruszki
Tuńczykowy półmisek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować na miękko i wsypać do miski. Dodać odsączonego z wody tuńczyka i kukurydzę. Jedną puszkę plastrów ananasa pokroić w kostkę. Wszystko ze sobą pomieszać, doprawic majonezem, pieprzem i sola (uwaga tuńczyk juz jest słony więc lepiej zobaczyć czy sól jest w ogóle potrzebna)
2.Na dużym półmisku poukładać plastry ananasa z drugiej puszki. Na to nałozyć ,,kopce,, sałatki, udekorować plastrami rzodkiewki i pietruszką.
Komentarze