TYMIANKOWY KURCZAK PIECZONY Z DYNIĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sezon na potrawy z dynią uważam za otwarty, uwielbiam dynię i widzę, że staje się coraz bardziej popularniejsza w Polsce. Dzisiaj pomysł na kurczaka tymiankowego z pieczoną dynią, cukinią i fasolą.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kurczak
    suszony tymianek
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku
    2 łyżki masła
    1 puszka białej fasoli
    2 pomidory
    1 mała cukinia
    300 g dyni
    2 łyżki oleju
    1 ząbek czosnku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tymiankowy kurczak pieczony z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy i osuszamy, nacieramy masłem i przyprawami.
    Dynię i pomidora kroimy w kostkę, cukinię w talarki, przekładamy wszystko do miski.
    Warzywa doprawiamy solą, polewamy olejem i wciskamy ząbek czosnku, mieszamy i łączymy z odcedzoną fasolką z puszki.
    Kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 30 minut, co jakiś czas obracamy mięso. Następnie dodajemy do kurczaka warzywa z fasolką i pieczemy jeszcze około 20 minut.
    Kurczaka wykładamy na półmisek, układamy obok warzywa i posypujemy świeżym tymiankiem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Fasola Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować