Ciasto ucierane z malinami

4.5 (198 ocen)

Ciasto jest pyszne puszyste i delikatne do tego szybko się je robi !

Składniki:

  • 220 g mąki tortowej
    80 g mąki ziemniaczanej
    200 g cukru
    4 jajka
    3/4 szkl oleju
    3 łyżeczki cukru wanilinowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 garście malin
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym aż zbieleją, następnie dodaję olej, mąkę tortową i ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Miksuję do połączenia składników. Maliny płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem obsypuję mąką.
    Połowę ciasta wylewam na dużą formę keksową układam połowę malin, wylewam resztę ciasta i układam resztę malin.
    Piekę w 180 stopniach przez 40-50 min do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować