Delikatne i puszyste ciasto z dodatkiem słodkich winogron i wiórek kokosowych na pewno zasmakuje każdemu łasuchowi. Doskonałe do filiżanki popołudniowej kawy.
Ucierany jogurtowiec z winogronem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieramy łyżką z cukrem.
2.Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem winogrona i cukru pudru). Ucieramy dużą łyżką (nie miksujemy) na gładkie ciasto bez grudek. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu ciasta układamy winogrona.
3.Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. (aż się ładnie zrumieni na wierzchu). Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Porady
Do przygotowania ciasta można użyć innych ulubionych owoców.
Komentarze