Uda kurczaka w sosie pieczarkowo-porowo-pietruszkowym z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
z olejem rzepakowym wymieszać paprykę, pieprz, kucharka, rozkruszyć liście curry i natrzeć dobrze udka kurczaka, schować do lodówki na kilka godzin............
do szybkowara dodać 1 łyżkę masła i zeszklić pokrojone pory z pieczarkami...............
włożyć z marynatą udka kurczaka, wlać wodę 2 szklanki, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie..............
wyjąć udka na talerz, wywar przelać do rondla, makę wymieszać z wodą i śmietaną, wlać do wywaru..............
mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu.................
wsypać natkę pietruszki i dodać przyprawę w płynie do smaku
Komentarze