Udka gotowane i panierowane

4.99 (149 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Udka gotujemy , moczymy w jajku, obtaczamy w tartej bułce i pieczemy na oleju.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 udka, 1 marchewka, 1 pietruszka kawałek selera, kawałek pora, sól, pieprz, kucharek, przyprawa do kurczaka.oprócz tego 2 jajka 1/2 szkl mleka, bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka gotowane i panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka dzielimy na podudzie i udko, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ,dodajemy obrane i opłukane jarzyny ,Gotujemy około 20 - 30 min aby nie były całkiem miękkie ,Udka wyjmujemy i studzimy następnie jajka roztrzepujemy widelcem dodajac mleko i przyprawy , Ostudzone udka wkładamy do roztrzepanych jajek na 10 min, po tym czasie udka obtaczamy w tartej bułce i pieczemy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z frytkami lub z ziemniakami ,albo tylko z suróweczką .Ja podałam z smarzonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Smacznego.

Porady

Z wywaru gotuję rosół na następny dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować