Udka kurczaka w przyprawie do piernika

4.99 (190 ocen)

  • 2 godz.

Trochę inny sposób na tradycyjne udka, które podaje każda z nas. Pachnące przyprawą korzenną i czosnkiem soczyste udka, w sam raz na niedzielny obiad

  • 2 godz.

Składniki:

  • na 2 osoby
    2 udka z kurczaka
    2 łyżeczki przyprawy do piernika
    2 małe ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryczki chili
    1/2 łyżeczki majeranku
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka w przyprawie do piernika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Olej wymieszać z przyprawami i natrzeć marynatą drób, zostawić na 1 godz. Pod godzinie wyłożyć udka do naczynia żaroodpornego i przykryć je folią aluminiową, zapiekać przez 45 min w 180 st, następnie zdjąć folię i przełączyć piekarnik na funkcję grilla. Piec przez 15 min, aż skórka będzie brązowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować