Udka kurczaka z miodem i musztardą

4.49 (182 ocen)

  • 60 min

Palce lizać :)

  • 60 min

Składniki:

  • 6 udek
    3 łyżki płynnego młodu
    3 łyżki ostrej musztardy
    ½ łyżeczki słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka z miodem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z miodu, musztardy i papryki przygotować marynatę. Udka opłukać i zalać przygotowaną marynatą. Wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, można też zostawić na noc. Po wyjęciu z marynaty układać na blaszce i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. godziny. W trakcie pieczenia polewać udka pozostałą marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować