Udka w czerwonej paście curry

0 (0 ocen)

Mięsko jest przepyszne w smaku idealne nawet na rodzinny obiad w święta.

Składniki:

  • 5 podudzi z kurczaka
    1 szklanka mleczka kokosowego
    2 łyżeczki czerwonej pasty curry
    2 małe cebulki
    kilka małych pomidorów
    świeży majeranek
    przyprawy

Udka w czerwonej paście curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udka w paście carry 1. Udka umyć i osuszyć następnie natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny tak przygotowane mięso zostawić na 2-3 godzinki.
    Patelnię rozgrzać i dobrze obsmażyć na niej mięso ( ma być mocno rumiane), następnie dolać mleczko kokosowe w którym rozpuścić pastę curry na mięsie ułożyć cebulę przekrojoną na pół i w taki sam sposób przekrojone pomidory ja dałam 7 pomidorków z czego 3 były zielone na wierzchu ułożyć świeże gałązki majeranku i zmniejszyć ogień pod patelnią. Mięso dusić na malutkim ogniu do miękkości i odparowania znacznej ilości płynu w trakcie duszenia tylko delikatnie potrząsać patelnią w celu uniknięcia przypalenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy